Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nađimo nestale'

Mijenjaju se inspektori, ali novosti o Martini nema

Martina Horvat
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/5
08.07.2013.
u 17:05

Nemoć i patnja - Svaku večer prije nego što legnem u udoban krevet pitam se gdje je moje dijete, kaže majka

– Ne znam kome se više obratiti. Policija ništa ne radi. A ja sve ovo vrijeme živim u nekoj nadi, svjesna da su izgledi da se moja Martina vrati živa sve manji i manji kako vrijeme prolazi. Barem da joj tijelo nađem... Svaku večer kad legnem u udoban krevet, pitam se gdje je moje dijete – plačući govori Ana Šarvari iz Vukovara, majka Martine Horvat, djevojke koja se nestalom vodi od 13. ožujka 2010. godine.

Nitko se ne javlja

U trenutku nestanka PR agentica i bivša manekenka Martina Horvat imala je 28 godina i živjela je u zagrebačkom naselju Lanište s deset godina starijim dečkom Sašom Leskovčaninom koji je uhićen nekoliko dana nakon što je ona posljednji put viđena. Koliko je znao o nestanku djevojke koju je, pričala je poslije Ana Šarvari, tukao jer je bio ljubomoran, nikada nije otkrio. Objesio se dva i pol mjeseca nakon što je Martina proglašena nestalom.

– Istragu o mojoj kćeri preuzeo je četvrti inspektor do sada tako da vjerojatno nitko ne može biti odgovoran za propuste. U svibnju sam išla u Zagreb, razgovarala s nadležnim, kazao mi je da ide na godišnji pa ćemo se čuti u lipnju. Ja nazivam, ostavljam poruke, ali nikako ne mogu do njega. Pa kakva smo mi to zemlja? Zar oni misle da ja s mirovinom od 1600 kuna mogu toliko nazivati, a da mi se nitko ne javi. Ja uopće više ne živim, ja živa umirem – očajna je Ana Šarvari.

Njezinu kćer, za koju se nakon nestanka pisalo da je bila bliska s francuskim reprezentativcem Frankom Leboeufom, što je Leskovčanina dodatno razjarilo, svi su, kaže majka, debelo iskoristili.

Svima je htjela pomoći

– Bila je dobre duše, svima voljna pomoći. Na stotinu puta kroz misli mi prolazi što joj se i kako moglo dogoditi. Ne, ja ne mogu vjerovati da nje zaista više nema. Bila sam kod vidovnjakinje u Osijeku koja mi tvrdi da se tijelo moje kćeri nalazi u stajaćoj vodi. Možda vam to zvuči suludo, ali ja se hvatam za svaku slamku. Doći ću uskoro opet u Zagreb i tražiti je kod nikada dovršene Sveučilišne bolnice. Zašto policiji nije stalo da je nađe? Sad počinjem sumnjati i u to da se Leskovčanin sam objesio – kaže majka.

Na Facebooku je i dalje aktivna stranica “Traži se Martina Horvat” koju je otvorio njezin brat Boris. U nadi da će ih kad-tad vidjeti, prijatelji joj tu ostavljaju poruke, čestitaju rođendane i imendane... No, kamo je nestala Martina Horvat i dalje se ne zna. Već tri godine, tri mjeseca i 26 dana.

>> Sve o akciji Večernjeg lista "Nađimo nestale" čitajte u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije